Annons

Annons

Julens nya favorit – vegetariska plättar med halloumi och grönkål

Recept på läckra plättar med grönkål och halloumi! Toppa med några lingon och en klick crème fraiche.


plattar-med-gronkal-och-halloumi-recept

Gör en ny vegetarisk favorit till årets julbord – plättar med halloumi och grönkål. Bild: Sophie Håkansson

Plättar med grönkål och halloumi – recept

Lättlagat och vegetariskt recept – plättar med grönkål och halloumi toppade med crème fraiche och lingon.

• 6–8 pers, ca 16 plättar • 30 min

200 g halloumi
100 g grönkål
2 ägg
½ dl majsstärkelse
1–½ tsk svartpeppar

Servering
crème fraiche
rårörda lingon

1. Riv halloumin grovt på ett rivjärn. Ansa grönkålen och hacka den grovt. Lägg det i bunke.
2. Blanda ner äggen i bunken och kör några varv med en stavmixer så att det lätt går ihop till en smet. Tillsätt majsstärkelse och svartpeppar.
3. Stek plättarna gyllene i ett plättjärn. Servera dem med en klick crème fraiche på toppen och några rårörda lingon.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…