Annons

Annons

Pizza med två olika fyllningar

Dagen efter stora högtider vi vill ha pizza! Glöm pizzerian och gör din egen – med två olika fyllningar.


pizza

Pizza med två olika fyllningar

● 2 pers  ● 30 min

1 förp kyld färdigkavlad pizzadeg

Topping 1

1 liten rödlök
2 msk olivolja
100 g taleggio eller brie
1 msk tomatpuré
1 burk soltorkade körsbärs-
tomater i olja à 140 g, Zeta
2 skivor kallrökt eller
lufttorkad skinka

svarta oliver

Topping 2

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
150 g små ovala potatisar med skal
salt och peppar
100 g getost
rosmarin

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rulla ut degen på bakpappersklädd plåt.
3. Skär rödlöken i tunna klyftor och blanda dem med oljan. Skär osten i tunna skivor.
4. Bre tomatpuré på ena halvan av pizzadegen. Lägg på de soltorkade tomaterna, rödlöken och osten.
5. Skär schalottenlöken i tunna skivor och pressa vitlöksklyftan. Blanda lök och vitlök med 1 msk av olivoljan och bre ut över den andra deghalvan.
6. Skär potatisen i tunna skivor, använd gärna en mandolin. Lägg ut skivorna på den löktäckta deghalvan. Droppa på resten av oljan och krydda med salt och peppar. Skär getosten i skivor och lägg dem ovanpå. Strö på rosmarin.
7. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 minuter.
8. Lägg delade skinkskivor och oliver på pizzahalvan med tomat. Servera en grönsallad till pizzan.

Recept: Margaretha Natt och Dag Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…