Annons

Annons

Pizza med ägg och bacon

Sugen på att testa något nytt? Den här supergoda pizzan med ägg och bacon gör ingen besviken!


Annons

pizza med ägg och bacon recept

Pizza med ägg och bacon – recept

I det här läckra receptet har vi kombinerat två favoriträtter! Testa själv den goda pizzan med ägg och bacon och upptäck en ny spännande klassiker.

4 pers 35 min

Pizzadeg
¼ pkt jäst
½ tsk salt
2 ½ dl vatten, 37°
½ dl olivolja
ca 5 dl vetemjöl   

Topping
300 g nötfärs
rapsolja till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl kalvbuljong
2 tsk finhackad färsk rosmarin
1 msk torkad oregano
4 mogna tomater
salt och peppar
1 rödlök
2 kulor mozzarella
1 paket bacon, ca 140 g
2–4 ägg
olivolja
ev färsk oregano

1. Pizzadeg: Mosa jäst och salt tills jästen börjar rinna. Tillsätt det ljumma vattnet och oljan. Blanda ner mjölet till en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter.

2. Knåda degen smidig. Kavla ut den tunt och lägg på bakpapper.

3. Stek färsen i lite rapsolja i en stekpanna. Hacka lök och vitlök, blanda ner i färsen, låt fräsa med i någon minut. Tillsätt buljongen, kryddorna och tomater i bitar. Koka tills nästan all vätska kokat bort. Salta och peppra.

4. Sätt ugnen på 225°. Skiva rödlök. Riv mozzarella.

5. Fördela färssåsen på pizzadegen. Lägg baconskivor, rödlök och mozzarella ovanpå.

6. Knäck äggen över pizzan. Tillaga i ugnen i 10–15 minuter.

7. Ringla över lite olivolja. Krydda med malen svartpeppar. Garnera eventuellt med färsk oregano.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…