Annons

Annons

Köttfärspizza med ägg

Extra matig pizza med timjanskryddad köttfärsfyllning och ägg på toppen. Supergod och enkel att göra i långpanna!


Pizza i långpanna med köttfärs och ägg recept

Enkelt recept på hemgjord pizza i långpanna med timjanskryddad köttfärs och ägg!

TESTA OCKSÅ: Hemlagad pizza med skinka och svamp

Pizza i långpanna med köttfärs och ägg – recept

Enkelt recept på bästa och godaste hemgjorda pizzan i långpanna med god fyllning av köttfärs, ägg, timjan och mozzarella! Recept på hemgjord pizzadeg med jäst som är lagom för en plåt eller långpanna. Här får du helt enkelt godaste receptet på köttfärspizza med ägg!

Annons

• ca 4 pers • 1 tim 10 min

TESTA OCKSÅ: Vegetarisk pizza med squash och oliver

½ pkt jäst, 25 g
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
6–7 dl vetemjöl

Fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
750 g köttfärs
ca 1 msk torkad timjan
3 msk färsk timjan
salt och vitpeppar
200 g mozzarella
4 ägg

TESTA OCKSÅ: Hemlagad pizza med skinka och svamp

Garnering
färsk timjan
flingsalt

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, 37°.
2. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta till en fast och smidig deg i ca 5 minuter. Täck degen och låt vila i ca 45 minuter.
3. Fyllning: Finhacka löken och pressa vitlöken, stek i olivolja i het panna. Lägg ner färsen och låt steka ihop i ca 15 minuter. Tillsätt torkad och färsk timjan. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i pannan ytterligare 10 minuter.
4. Sätt ugnen på 225°. Knåda degen på mjölat bakbord och tryck ut till en rektangel, 25×35 cm, i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm.
5. Bre ut färssåsen på degen. Grovriv mozzarellan och strö ut den ovanpå. Knäck 1 ägg i varje hörn, som på bilden.
6. Grädda pizzan i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter. Garnera med färsk timjan och flingsalt. Servera pizzan varm.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/