Annons

Annons

Picklad sparris

Recept på picklad sparris – gott att servera till kött eller fisk eller som tillbehör till pulled pork.


Recept på picklad sparris.

Picklad 
sparris med chili & timjan – recept

• 6–8 bufféport • 25 min

300 g vit sparris
1 gul chili
1 röd chili
1 grön chili
2 kvistar timjan

Lag

1 dl ättiksprit, 12%
2 dl socker
3 dl vatten

Annons

1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Tvätta sparrisen och skär bort de nedersta ca 3 cm. Koka sparrisen 4–5 minuter så att den mjuknar något.
2. Koka ihop lagen så att sockret löser sig.
3. Dela chilin i mindre bitar. Lägg sparris, chili och timjan i en burk, slå över lagen. Låt stå minst 12 timmar innan du serverar.

Av Maja Rehwin  

Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...