Annons

Annons

Pepparkyckling!


pepparkyckling

Här ett recept på festfin kyckling – vi lovar succé!

GRATINERAD PEPPARKYCKLING

5 peppar är en färdig kryddblandning som består av vit-, svart-, krydd-, rosé- och grönpeppar. Självklart går det bra att göra en egen blandning med några av sorterna.

● 4–5 pers  ● ca 1 tim

 

4 kycklingbröstfiléer

1/2 dl 5 peppar-mix

2 msk vetemjöl

150 g varmrökt sidfläsk

ca 400 g små kokta potatisar

1 rödlök

3 msk olja till stekning

1 stor påse babyspenat, 200 g

1 ask små tomater, ca 250 g cocktailtomater

ÄDELOSTSÅS

100 g ädelost, t ex Danablu

1 dl vispgrädde

1 dl vitt vin el vatten

125 g färskost med pepparsmak, t ex Cantadou 4 peppar

2 msk konc kycklingfond

2 lagerblad

salt och peppar

 

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Grovkrossa pepparmixen i en mortel och rör ihop med vetemjöl. Salta kycklingen runtom och vänd runt den i peppar- och mjölmixen.

3. Grovtärna sidfläsket, skiva potatisen samt skala och skiva löken.

4. Hetta upp en stekpanna med 3 msk olja. Rör ner fläsket och stek det knaprigt. Ta upp sidfläsket och bryn kycklingen runtom i stekskyn. Ta upp kycklingen.

5. Tillsätt alla ingredienserna till såsen i samma panna och hetta upp tills du får en sås i lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

6. Lägg potatisen i bottnen på en eldfast form. Lägg sedan på löken, spenat, kycklingfiléerna, sidfläsket och tomater. Ringla över såsen. Gratinera längst ner i ugnen i 30–40 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Recept: Miki Cutic

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…