Annons

Annons

Baka pepparkakor och njut med ädelostfluff

Recept på supergoda pepparkakor toppade med en fluffig ädelostkräm och färska fikon. Serveras med glögg eller julmust!


pepparkakor-med-adelost-recept

Hembakade pepparkakor njuter du bäst tillsammans med ädelost och färska fikon!

Pepparkakor med ädelost – recept

Baka vårt recept på kryddiga pepparkakor. En fluffig kräm med ädelost och färska fikon är gott till.

• ca 60 st

1 ½ dl brun farin
knappt ½ dl ljus sirap
knappt ½ dl vatten
75 g smör
½–1 msk kanel
½–1 msk malen ingefära
½ tsk malda kryddnejlikor
3 dl vetemjöl + lite till utbakning
1 tsk bikarbonat

Ädelostfluff
300 g cream cheese
125 g ädelost

Servering
4 färska fikon

1. Blanda brun farin, sirap och vatten i en kastrull, låt koka upp under omrörning.
2. Lägg i smöret och låt det smälta, tillsätt kryddorna. Låt svalna utan omrörning i kastrullen.
3. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör ner i smeten. Låt degen vila övertäckt i kylen i minst 5 timmar.
4. Sätt ugnen på 175°. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut tunt och ta ut kakor med mått. Grädda på bakpappersklädd plåt mitt i ugnen i 6–8 minuter.
5. Ädelostfluff: Vispa ihop cream cheese och rumstempererad ädelost med elvisp. Ställ svalt.
6. Servering: Skär färska fikon i klyftor. Klicka ut ädelostfluffet på pepparkakorna och dekorera med fikonklyftor.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…