Annons

Annons

Baka småkakor med pelargoner

Ljuvliga småkakor med frisk pelargonsmak, här med doftpelargonen Doktor Westerlund som ger fräsch och syrlig smak till både sallader och bakverk!


pelargonkaka

• ca 60 st

250 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
2 msk hackade pelargonblad, t ex Dr Westerlund
½ tsk hjorthornssalt

Fyllning
4 msk fast röd sylt

Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten

Garnering
Pelargonblad och -blommor

1. Sätt ugnen på 175.
2. Rör matfett och socker poröst.
3. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjölet, hackade pelargonblad ochhjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg.
4. Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder. Lägg över på bakpappersklädd plåt. Gör en fördjupning i mitten på varje längd och fyll den med sylt.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
6. Rör samman ingredienserna till glasyren. Bre ut på de varma längderna. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar.

Av Håkan och Susanne Olsson, pelargonsamlare i skånska Flyinge
Bild: Minna Mercke Schmidt

 

Annons

FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/