Annons

Annons

Pecan- och plommonkaka

Under ett krispigt pecannöts-täcke gömmer sig en mjuk och saftig kaka generöst toppad med härliga plommon. En riktigt maffig, mjuk kaka!


plommonkaka

Mjuk kaka med plommon och pecannötter

● 1 kaka, 12 bitar

100 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
2 dl mandelmjöl
1 tsk malen kanel
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vispgrädde
500 g plommon + 1 msk vetemjöl

Glasyr

50 g smör eller margarin
1 dl brun farin
ca 3 dl pecannötter, 150 g

Garnering

florsocker

Servering

smetana eller crème fraiche

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter.
2. Smält matfettet och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mandelmjöl och sikta ner de övriga torra ingredienserna. Häll ner vispgrädden och rör varsamt smeten slät.
4. Tillsätt det avsvalnade matfettet och rör åter sme-ten slät. Bre ut jämnt i formen.
5.  Halvera och kärna ur plommonen. Doppa snittytan i vetemjöl och placera på kakan med den kupiga sidan uppåt.
6. Glasyr: Smält matfettet och tillsätt farinsockret och pecannötterna. Rör om och fördela massan över kakan.
7. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen och grädda i 55–60 minuter. Täck eventuellt mot slutet om den får för mycket färg. Prova med en sticka att den är klar.
8. Låt kakan kallna i formen innan den lossas. Pudra med florsocker och servera gärna med smetana eller crème fraiche.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…