Annons

Annons

Lyxig pastagratäng med kantareller och parmesan

Vår goda, vegetariska pastagratäng innehåller kantareller, parmesan och mozzarella. Lättlagad lyx på bara 35 minuter!


Annons

pastagratang-med-kantareller-recept

Lyxa till pastagratängen med kantareller och parmesan. Vill du inte ha den vegetarisk går det bra att blanda i knaperstekt bacon.

Pastagratäng med kantareller – recept

Lättlagat och lyxigt recept på pastagratäng, klart på bara 35 minuter!

• 6–8 pers • 35 min

500 g pasta
4 små schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
smör eller olja till stekning
250 g skogschampinjoner
350 g kantareller
3 ½ dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
2 kulor mozzarellaost à 125 g

Garnering
hackad persilja

Servering
ev bröd och sallad

1. Sätt ugnen på 250°. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men koka endast 2/3 av tiden!
2. Skala lök och vitlök och hacka fint, fräs i en het stekpanna med smör eller olja. Skiva champinjonerna och dela kantarellerna med händerna, spara 100 g av kantarellerna till servering. Bryn svampen med löken. När svampen tagit färg, tillsätt grädde och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda svampsåsen med pastan och lägg i en ugnssäker form. Riv mozzarellan och blanda ner i formen. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter tills osten fått fin färg.
4. Stek de sparade kantarellerna i rikligt med smör eller olja. Garnera gratängen med smörstekta kantareller och hackad persilja. Servera gärna en bit bröd och sallad till.

Svamptips!
Det brukar finnas färska kantareller i butiken under hela hösten, oftast svenska men annars importerade. Finns inte kantareller går det bra att ersätta dem med trattkantareller som brukar finnas ända till slutet av november. Finns det inte färsk svamp går det utmärkt att använda sig av torkade kantareller eller frysta, som motsvarar de färska i vikt.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…