Annons

Annons

Pastagratäng med ädelost

Supergod pastagratäng! Ett perfekt recept för dig som vill att det ska gå snabbt och som gillar smaken av ädelost.


Annons

pastagratäng med ädelost recept

Pastagratäng med ädelost – recept

Pastagratäng med ädelost är en av våra absoluta favoriträtter som aldrig går ur tiden. Det här läckra receptet blir färdigt på bara 20 minuter och passar perfekt till både som en snabb vardagsrätt och till helgens lite lyxigare middagar.

4 pers 20 min

400 g pasta, t ex penne
2 mindre purjolökar
2 msk smör
200 g varmrökt skinka
salt och peppar
4 dl matlagningsgrädde
200 g ädelost

1. Koka pastan al dente. Sätt ugnen på 250°.
2. Ansa purjolöken, skär den i centimetertjocka skivor och fräs dem mjuka i smör. Strimla skinkan och rör ner i purjolöken. Salta och peppra.
3. Blanda den avrunna pastan med purjolöksröran och grädden och lägg den i fyra portionsformar som tål ugnsvärme. Riv ädelosten och strö den över pastan. Gratinera tills osten smält och fått fin färg, 5–10 minuter.

Av Margaretha Natt och Dag
Bild: Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…