Annons

Annons

Pasta med musslor och vitlök

Curry- och vitlöksdoftande pastamiddag med musslor, tomat och pinjenötter, om du vill!


pasta musslor vitlök

Pasta med musslor och vitlök är en perfekt vardagsrätt. Det här enkla receptet blir färdigt på bara 30 minuter!

Snabblagad pasta med musslor och vitlök

Vardagsmat behöver inte vara komplicerad för att kännas lyxig och sätta guldkant på tillvaron! Det här enkla receptet på pasta med musslor och vitlök är färdigt på bra 30 minuter och blir snabbt hela familjens favorit!

4 pers  30 min

500 g pasta
200 g musslor i vatten på burk
3 vitlöksklyftor
½ knippa persilja
20 minitomater
2 msk olivolja
½ dl vitt vin
1 dl kraftig fiskbuljong
1–2 tsk curry
salt och peppar
½ dl pinjenötter

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Annons

Häll bort vattnet från musslorna. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan och halvera tomaterna.

2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs tomaterna och vitlöken lite lätt. Tillsätt vinet och buljongen. Låt koka i någon minut. Pudra över curryn och blanda ner musslorna och persiljan. Salta och peppra.

3. Häll ner pinjenötterna i en torr stekpanna och rosta på medelvärme tills de fått färg utan att brännas vid. Blanda pastan med musslorna och strö över pinjenötterna vid servering.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...