Annons

Annons

Pasta med svamp och parma

Krämig pasta med god svamp och krispig parmaskinka på toppen. En oslagbar kombination!


pasta-med-parmaskinka

Krämig svamppasta med parmaskinka

● 4 pers ● 30 min

400 g spagetti eller annan pasta
150 g karljohansvamp, trattkantareller el gula kantareller
smör till stekning
1 burk kronärtskockshjärtan
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
ca 10 blad färsk basilika
salt och peppar
4 skivor parmaskinka

Tillbehör

riven parmesanost

Annons

1. Koka pastan al dente och spola den kall.
2. Ansa svampen och dela i mindre bitar. Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna och fräs svampen tills den börjar få lite färg.
3. Dela kronärtskockshjärtana i kvartar, kärna ur chilin och skiva tunt och finhacka vitlöken. Låt det fräsa med i några minuter. Häll på grädden och blanda ner pastan. Låt allt bli varmt och blanda ner hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.
4. Strimla parmaskinkan och lägg i en torr, varm stekpanna. Låt skinkan bli torr och lite krispig under omrörning.
5. Lägg upp pastan på varma tallrikar och toppa med parmaskinkan. Strö över lite parmesan och servera.

Av Jan-Erik Hagbohm  Bild: Fredrik Ödman

cannelloni

Här hittar du ännu mer goda middagsförslag!



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...