Annons

Annons

Snabblagad pasta med squash och ädelost

Ugnsrostad squash och rödlök smakar gott ihop med ädelost i den här snabblagade vegetariska pastan. Valnötterna ger rätten lite extra krispighet!


Annons

pasta-med-squash-och-adelost-recept

Snabblagat recept på pasta med rostade grönsaker och ädelost!

TESTA OCKSÅ: Spenatpasta med rostade hasselnötter

• 1 portion • ca 20 min

1 rödlök
1 squash
olja till pensling
salt
100 g pasta, t ex penne
1 dl grovhackad rucola
½ dl valnötter
50 g ädelost, t ex Kvibille

TESTA OCKSÅ: Räkpasta med squash och vitlök

Dressing
½ dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
salt och peppar

Servering
brödpinnar

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skiva löken och squashen mycket tunt (enklast med en mandolin).
3. Lägg squashen och löken på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och strö på lite salt. Rosta i mitten av ugnen tills de börjar få färg, ca 10 minuter.
4. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
5. Dressing: Vispa ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
6. Rör ihop de rostade grönsakerna med rucola, nötter, pastan och dressingen. Smula över ädelosten och blanda väl. Servera gärna med några brödpinnar.

Av Mici Cutic
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…