Annons

Annons

Vardagsgott med pasta, broccoli och bacon

Laga en härligt gräddig pasta med ugnsrostade tomater, bacon och pinjenötter. Det här receptet är klart på bara 30 minuter!


Annons

pasta-med-graddkokt-broccoli-och-bacon-recept

Klart på 30 minuter är detta läckra recept på krämig pasta med broccoli, bacon och parmesan.

Pasta med gräddkokt broccoli och bacon – recept

Bästa receptet på krämig pasta med bacon och broccoli.

• 4 pers • 30 min

300 g pasta
8 steklökar
200 g små kvisttomater
olivolja
salt och peppar
200 g broccolibuketter
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
½ pkt bacon, ca 70 g
20 g rucolasallad

Garnering
2 msk rostade pinjenötter
parmesan

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala steklöken och dela på mitten. Lägg halvorna i en eldfast form med snittytan upp tillsammans med tomaterna. Ringla lite olivolja över och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
3. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och häll bort vattnet.
4. Koka broccolin i grädde tillsammans med pressad vitlök och senap i ca 5 minuter. Plocka upp broccolin och låt sedan grädden koka tills den tjocknar något. Smaka av med salt och peppar och lägg tillbaka broccolin.
5. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek det i en stekpanna.
6. Blanda pastan med broccolin och såsen samt rucola. Lägg upp i serveringsskålar och garnera med lök, tomater, bacon, pinjenötter och parmesan.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…