Annons

Annons

Piffiga päronmuffins

Mumsiga muffins fyllda med päron och mandelmassa! Busenkla att röra ihop när du blir sugen på något gott.


Annons

paronmuffins

Saftiga muffins med mandelmassa

Har du en muffinsplåt är det alltid bra. Det hindrar muffinsarna från att flyta ut och tappa formen. Med plåten som stöd blir de höga och fina.

ca 15 st

150 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjölk

Fyllning
2 päron
100 g mandelmassa
3 tsk vatten
4 droppar grön hushållsfärg

Garnering
pärlsocker

Dessutom behövs
mellanstora muffinsformar

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Börja med fyllningen. Skala och kärna ur päronen och skär dem i små bitar.
3. Riv mandelmassan och tillsätt vatten och hushållsfärg. Rör samman till en slät massa.
4. Smält matfettet till smeten och ställ åt sidan att svalna.
5. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ägg och mjölk lätt och vänd ner blandningen i de torra ingredienserna. Vänd ner det ljumma matfettet och rör samman till en slät smet.
6. Klicka ut smeten i formarna så att de gott och väl blir halvfyllda. Fördela päronbitarna över muffinsen och klicka över mandelfyllningen. Strö över lite pärlsocker.
7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Tips! Annat som är gott i muffins tillsammans med päron: hackade valnötter, kardemumma eller ingefära.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…