Annons

Annons

Päron med nutellakräm och havtornskompott


Päron med nutellakräm och havtornskompott

Choklad, päron och havtorn – så ljuvligt gott och så vackert att duka fram!

Päron med nutellakräm och havtornskompott

● 2 pers ● 1 tim + tid i kyl

1/2 dl nutella
1 dl mascarponeost

Havtornspäron

2 små päron à ca 100 g
2 dl havtorn, finns frysta
4 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver

Chokladflarn

ca 50 g choklad
2 msk skalade
pistagenötter
1 tsk flingsalt

Garnering

citronmeliss, florsocker

1. Rör ihop nutella och mascarpone för hand. Lägg krämen i en spritspåse eller bunke, ställ i kyl.
2. Päron: Skala päronen och låt dem sjuda mjuka under lock i en kastrull med havtorn, vatten, socker och vaniljpulver, ca 20 minuter. Ta upp päronen. Koka ner havtornslagen under omrörning, utan lock, till en simmig konsistens, ca 20 minuter. Den stelnar till när den svalnat.
3. Chokladflarn: Smält chokladen. Hacka nötterna. Bre ut chokladen på bakpapper, ca 2–3 mm tjockt och ca 15×20 cm stort. Låt halvstelna så att chokladen blir mindre blank. Strö över nötter och flingsalt. Skär med en vass kniv ut 6 rektanglar, låt stelna helt i kyl. Nu rinner chokladen inte tillbaka i knivsnitten och när den  stelnat helt kan man försiktigt bryta loss perfekta flarn.
4. Servering: Spritsa eller klicka ut nutellakräm på fyra chokladflarn. Lägg ihop dessa två och två och avsluta med ett enkelt flarn med den nötiga sidan upp. Servera med kalla eller ljumma päron och havtornskompott. Garnera med citronmeliss och siktat florsocker.

Fler recept

Hummersoppa med skaldjursbruschetta

Karljohansstekt oxfilé i lyxigt sällskap

Parfait med blåbär och jordnötscrunch
Recept: Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…