Annons

Annons

Festlig parfait med passionsfrukt

Passionsfrukt och clementin blir friskt och gott i denna lent krämiga parfait. Tomtebloss blir en festlig dekoration!


Parfait med passionsfrukt recept

Recept på en festlig parfait med smak av passionsfrukt och clementin!

RECEPT: Enkel och lyxig förrätt med västerbottensost och löjrom!

Parfait med passionsfrukt – recept

Recept på en lyxig och festlig dessert till festen – till exempel till nyår! En exotisk och krämig parfait med smak av passionsfrukt och clementin blir perfekt som efterrätt. Här får du en 3-rätters meny med förrätt, huvudrätt och dessert till nyår!

Annons

• 4–6 pers • 30 min + tid i frys

RECEPT: Lyxig huvudrätt till nyår med torskrygg och räkor

Gilla Allers på Facebook

10 mogna passionsfrukter
1 msk skal av clementin (ca 5 små clementiner eller 3 stora)
6 ägg
2 dl strösocker
5 dl vispgrädde

Garnering
ev passionsfrukter

1. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Riv skalet från clementinerna. Om du vill kan du servera fruktköttet till eller spara bara det till en fruktsallad till dagen efter.
2. Separera gulorna från vitorna. Vispa var för sig, med socker i båda, alltså hälften av sockret i gulorna och hälften i vitorna.
3. Vispa grädden. Vänd ihop grädden med de vispade äggulorna och smaksättningen. Vänd till sist ner de vispade äggvitorna och blanda väl till en jämn smet.
4. Häll upp i en plastfolieklädd valfri form på minst 2 liter och låt stå i frys över natten eller minst 6 timmar.
5. Låt gärna parfaiten stå i rumstemperatur 30 minuter innan den ska serveras.

Sandra tipsar!
Att klä en form med plastfolie gör det lättare att få ut parfaiten. Se till att plasten ligger tätt längsmed formen så att den inte kommer in i parfaiten. Det finns även silikonformar där du bänder ut din glass. Eller frys in i små portionsformar, koppar eller glas!

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...