Annons

Annons

Panerade kotletter i spännande örtblandning


Örtpanerade-kotletter

Frasiga örtkotletter

● 4 pers ● ca 30 min

4 benfria utbankade kotletter à 150 g (schnitzlar)
olja till stekning

Panering

2 skivor långfranska
ca 2 dl grovhackade örter, t ex persilja,rosmarin, timjan, salvia
1 dl finriven parmesanost
1 msk dijonsenap
1/2 dl matolja
salt och peppar
2 vispade ägg
1/2 dl vetemjöl

Servering

kokta rödbetor eller stekt potatis
crème fraiche eller
turkisk yoghurt

1. Skär bort kanterna på brödet, grovhacka det och lägg i en matberedare. Tillsätt örter, parmesan, senap och olja och kör runt i några varv. Smaka av med salt och peppar.
2. Vispa upp äggen lätt. Vänd köttet först i mjöl, därefter i ägg och sist i ört-blandningen. Hetta upp en stekpanna med ca 5 msk olja och stek kotletterna runtom på medelvärme, 2–3 minuter per sida.
3. Servera kotletterna med kokta rödbetor eller stekt potatis samt en klick vispad crème fraiche eller turkisk yoghurt.

Av Miki Cutic   Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…