Annons

Annons

Panerad getost med läckra tillbehör

Spröd, panerad getost med olika härliga tillbehör. Vad sägs om ostronskivling, rostade hasselnötter och en senapsvinägrett?


Annons

panerad getost

Spröd getost med ostronskivling, rostade hasselnötter och senapsvinägrett

● 2 pers ● 40 min

ca 100 g getost
1/2 dl hasselnötter
6 små tomater,
t ex körsbärstomater, gärna i olika färger
1/2 msk salt
1 msk socker
1/2 dl vetemjöl
1–2 ägg
1/2 dl skorpmjöl
olja till stekning
ca 100 g ostronskivling
smör till stekning
salt och peppar
1–2 stjälkar dill

Senapsvinägrett

1 tsk dijonsenap
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar
ev 1 nypa socker

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Senapsvinägrett: Rör ihop alla ingredienserna och ställ i kylen.
3. Rosta hasselnötterna i en torr panna. Gnid därefter av skalet med hjälp av en handduk. Grovhacka och ställ åt sidan.
4. Gör ett kryss i skinnet på tomaterna. Lägg dem i kokande vatten tills skinnet spricker och ser ut att lossna, ca 1 minut. Lägg i kallt vatten och låt sedan rinna av på hushållspapper. Veckla upp skalet på toppen av tomaterna och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Strö över salt och socker och baka i ugnen ca 10 minuter. Ställ åt sidan.
5. Skär getosten i 6 skivor och panera i mjöl, ägg och till sist ströbröd. Stek gyllenbruna på medelvärme i olja. Paneringen suger åt sig oljan så ta lite extra olja. Låt rinna av på hushållspapper.
6. Dela ostronskivlingen i mindre bitar och stek i smör under tiden osten rinner av. Krydda med salt och peppar.
7. Lägg upp ostronskivlingen och hasselnötterna på en tallrik. Toppa med getost, tomater och lite dill. Ringla över senapsvinägretten.

Fler recept

Hummersoppa med skaldjursbruschetta

Karljohansstekt oxfilé i lyxigt sällskap

Parfait med blåbär och jordnötscrunch

Recept: Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…