Annons

Annons

Paj med paprika och nässlor

Minipajerna med paprika och nässlor passar perfekt till fredagsmyset eller som plockmat på en buffé. Använd färdigkavlad smördeg och baka i små metallformar.


Testa att baka minipajer med nässlor och paprika.

Minipajer med inlagda paprikor – recept

Recept på små matiga pajer med smak av nässlor, paprika och ädelost.
• 20 st • 45 min

1 färdigkavlad smördeg, 250 g
smör till formarna
2 stora inlagda röda paprikor
40 färska nässelblad
200 g ricottaost
100 g ädelost
2 ägg
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
salt
peppar

Servering

grönsallad
cocktailtomater
nässelscones, se recept Baka scones med nässlor

Dessutom behövs

20 små metallformar
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smörj metallformarna med smör. Dela smördegen i 20 lika stora kvadrater och tryck ut i formarna.
3. Skär varje paprika i tio skivor. Lägg två nässelblad i varje form, därefter en skiva paprika, 1 msk ricottaost och smulad ädelost.
4. Vispa ihop ägg och grädde för hand. Finhacka vitlöken och tillsätt i äggblandningen, smaka av med salt och peppar. Häll ner i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter tills de har fått fin färg.
5. Servera minipastejerna varma tillsammans med en härlig grönsallad, cocktailtomater och nässelscones.

Annons

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...