Annons

Annons

Paj med kantareller och västerbottenost

Finns det något godare än en frasig paj med kantareller och ost? Utmärkt som tillbehör eller att njuta av precis som den är!


paj-med-kantareller-och-vasterbottenost

● 4 pers  ● ca 50 min

1 pajdeg, färdigköpt

Fyllning
ca ½ liter trattkantareller
olja
120 g tärnat bacon
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4–5 soltorkade tomater
2 dl grädde
1 msk majsstärkelse
½ dl finhackad persilja
skal av 1 citron
ca 3 dl riven
västerbottensost
salt och peppar

Annons

1. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Rör i baconet och stek knaprigt, ta upp och låt rinna av på en pappersduk.
2. Ansa svampen, skala och finhacka löksorterna och finhacka tomaterna.
3. Skölj stekpannan och hetta upp på nytt med 2 msk olja. Rör i löksorterna och svampen och fräs i 3–4 minuter. Rör sedan i tomat och låt fräsa med i 2–3 minuter. Smaka av. Tillsätt grädden, koka upp och låt småputtra i 5–6 minuter. Red med majs- stärkelse och koka i ytterligare några minuter. Rör slutligen i bacon, persilja, citronskal, smaka av och blanda väl. Låt stuvningen svalna.
4. Klä en oljad pajform med pajdegen, avlång eller rund form spelar ingen roll. Nagga botten och ställ i frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
5. Ta ut pajskalet. Skeda i stuvningen, strö på osten och baka längst ner i ugnen i ca 40 minuter eller tills pajen känns klar.

Av Miki Cutic
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/