Annons

Annons

Hallonpaj med vit choklad

En himmelsk, krämig hallonpaj med smak av kola och vit choklad! Bättre kan det inte bli!


Annons

paj-med-hallon-vit-choklad-och-kola-recept

Ljuvligt god paj med hallon och vit choklad!

RECEPT: Baka ljuvlig plommonpaj

• 1 paj, ca 8 pers

Mördeg
150 g smör eller margarin
4 msk socker
3 ½ dl vetemjöl
1 äggula

TESTA OCKSÅ: Smulpaj med lingon och kola

Fyllning
50 g smör eller margarin
1 dl kondenserad mjölk
2 ägg
1 msk citronsaft
2 msk ljust muscovadorörsocker
¾ dl vetemjöl
6 dl hallon
1 ½ msk potatismjöl
100 g vit choklad

TESTA OCKSÅ: Mazarinkakor med hallon

1. Börja med att snabbt hacka samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut ca ¾ av degen i en pajform som mäter ca 24 cm i diameter. Låt den stå kylskåpskallt i ca 30 minuter, tillsammans med de sparade smulorna.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Förgrädda mördegsskalet i nedre delen av ugnen i 10–12 minuter, eller tills det fått svagt gyllenbrun färg.
4. Smält smöret eller margarinet till fyllningen. Låt svalna.
5. Tillsätt kondenserad mjölk, ägg, citronsaft, rörsocker och vetemjöl. Rör om till en slät smet.
6. Blanda hallonen med potatismjölet och rör om varsamt så att de blir jämnt mjölade runt om. Strö ut dem jämnt i formen. Hacka den vita chokladen och strö över ¾ av den. Ringla sist över krämen och strö över de sparade smulorna.
7. Ställ åter in pajen i nedre delen av ugnen och grädda den i ca 20 minuter. Strö över den sparade hackade chokladen och grädda i ytterligare ca 5 minuter, eller tills chokladen smält och börjar få lite lätt gyllenbrun färg.
8. Servera gärna lite lättvispad grädde till pajen.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…