Annons

Annons

Läcker paj med bacon och spenat

Paj är alltid rätt! Här är ett gott recept på paj med bacon och spenat i en härlig kombination.


paj med bacon och spenat recept

Vill du inte göra egen pajdeg kan du använda en rulle färsk smördeg.

Paj med bacon och spenat – recept

Paj är enkel, god och lättlagad mat som kan kombineras in i det oändliga. I det här goda receptet varvas läckert bacon med nyttig spenat!

• 4 pers • 50 min

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl, 180 g
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1 paket bacon, ca 140 g
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chilifrukt
olivolja
65 g färsk spenat
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven lagrad ost
salt och peppar
4–6 små tomater

Servering
sallad

1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen för hand eller i en matberedare.

Annons

Klä en smord rund pajform, ca 23 cm i diameter med pajdegen.

2. Sätt ugnen på 175°. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Hacka vitlök, gul lök och urkärnad chili och fräs lätt i lite olivolja i en stekpanna. Blanda ner spenaten och låt mjukna.

4. Blanda ägg, grädde och ost i en bunke. Rör ner lökblandning och bacon. Smaka av med salt och peppar. Häll ner i pajskalet. Halvera tomaterna och lägg överst på pajen.

5. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt pajen vila i ca 20 minuter. Skär upp i bitar och servera med en sallad.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/