Annons

Annons

Köttfärspaj med krämig ostsås

Paj – tänk att så mycket gott får plats i en och samma form! Här med köttfärs, färdig tomatsås och en enkel ostsås!


Annons

kottfarspaj

● 4–6 pers ● 50 min

1 rulle färsk pajdeg, finns färdig att köpa.
Recept: Gör egen pajdeg!
Smör till formen
Rapsolja till stekning
Salt och peppar
400 g nötfärs
150 g champinjoner
1 grillad paprika
3 vitlöksklyftor
100 g majskorn
400 g tomatsås
1 dl hackad persilja
5–6 små tomater

Ostsås
2 dl grädde
1 dl riven parmesanost
2 dl riven lagrad ost

Garnering
5 cm purjolök
blandade örter

1. Klä en smord pajform med pajdegen.
2. Hetta upp matolja i en stekpanna och smula ner färsen. Stek tills färsen får färg och krydda med salt och peppar. Grovhacka svampen, strimla paprikan och hacka vitlöken, och låt fräsa med i någon minut. Häll i majskornen, hälften av tomatsåsen och persiljan. Rör om och dra pannan åt sidan. Sätt ugnen på 175°.
3. Koka upp grädden i en kastrull. Blanda ner ostarna och rör om tills osten smält och såsen blivit lite tjock. Smaka av med salt och peppar.
4. Varva köttfärssås, resten av tomatsåsen och ostsåsen i pajskalet. Lägg tomathalvor på toppen och grädda i ugnen tills pajen fått fin färg, ca 40 minuter. Låt pajen vila och servera ljummen med en enkel sallad eller bara med några örter på toppen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Christina Uhlin

Snabblagad spenatpaj

Potatis- och rödbetspaj med chèvre

Nässelpaj med fetaost


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…