Annons

Annons

Paella med räkor

Vem kan motstå en riktigt vällagad paella med skaldjur! Smidigt att bjuda på då du tillagar hela rätten i samma gryta.


paella-med-rakor-och-saffran-recept

Recept på läcker paella med räkor, musslor och saffran!

FÖRRÄTT: Enkla spanska tapas!

Paella med räkor och saffran – recept

Paella med skaldjur är en lyxig och god bjudrätt och du gör den enkelt i samma gryta. Gör en paella med räkor, musslor och saffran och bjud på en spansk meny! Paellan på risottoris har även ljuvlig smak av citron, persilja och tomater. Receptet får du här!

EFTERRÄTT: Vinkokta fikon och aprikoser med vaniljglass

• 4 pers • 1 tim

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl olja till stekning
4 dl risottoris
10 dl vatten
2 kuvert saffran à 0,5 g
1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g
3 msk konc grönsaksfond
salt och peppar
250 g frysta eller färska musslor
1 röd paprika
1 ½ dl gröna ärter
400 g räkor med skal
½ dl hackad fryst eller färsk persilja
1 citron

RECEPT: Mustig fiskgryta med sej och musslor

1. Skala gul lök och vitlök och hacka fint. Fräs det i olja i en rymlig gryta tillsammans med riset i ca 5 minuter. Tillsätt sedan hälften av vattnet, saffran, konserverade körsbärstomater och fond, och smaka av med salt och peppar. Låt koka på medelvärme i ca 10 minuter och tillsätt resten av vattnet under tiden.
2. Tvätta och rensa musslorna om du använder färska. Släng de musslor som inte stänger sig när du sköljer dem. Frysta musslor ska vara halvtinade när de tillsätts i grytan.
3. Hacka paprikan grovt och tillsätt i grytan tillsammans med gröna ärter och musslorna. Lägg på locket och låt musslorna koka färdigt i ca 5 minuter (3–4 minuter för frysta musslor) eller tills de har öppnat sig helt. Släng de musslor som inte öppnar sig. Smaka av paellan med salt och peppar.
4. Skala räkorna och garnera paellan med dem, hackad persilja samt skivor av färsk citron. Servera gärna med bröd.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…