Annons

Annons

Oxfilé i lyxigt sällskap


Annons

Karljohansstekt oxfilé i lyxigt sällskap

Karljohansstekt oxfilé i lyxigt sällskap

I stället för hummer kan moset smaksättas med räkor, krabba eller knaperstekt bacon.

● 4 pers ● 1 tim

4 tournedoser à 150 g
1 påse torkad karl-johanssvamp, ca 30 g
olja till stekning
4 gulbetor
4 skalade hummerklor

Parmesan- och potatisstomp

600 g potatis
1 hummerstjärt
200 g naturell färskost
1 dl finriven parmesan
salt och peppar

Picklad rödlök

2 rödlökar
1 dl vitvinsvinäger
2 dl strösocker
3 dl vatten

1. Picklad rödlök: Skala och klyfta löken. Koka upp tillsammans med vinäger, socker och vatten. Ta kastrullen från värmen och låt stå och dra i rumstemperatur fram till servering.
2. Skala gulbetorna och koka dem mjuka, det tar ca 1 timme beroende på storlek.
3. Skala potatisen, dela i mindre bitar och koka mjuk.
4. Sätt  ugnen  på 125°.  Mixa svampen i en mat-beredare. Rulla köttet i svampstoftet. Bryn det snabbt på hög värme i lite olja. Tillaga klart i mitten av ugnen. Använd gärna en köttermometer: medium/rosa ca 54–55°. Låt köttet vila medan du gör klart potatisstompet.
5. Potatisstomp: Dela hummerköttet i mindre bitar. När potatisen är mjuk, häll av vattnet och ”stompa” med hjälp av en ballongvisp eller potatisstöt. Blanda ner färskost, parmesan och hummerkött. Salta och peppra.
6. Servera köttet med potatisstompet, en kokt gulbeta och en hummerklo på toppen.

 

Tips

En rödvinssky är gott till, följ receptet här, men dock utan kräftskalen.

Fler recept

Hummersoppa med skaldjursbruschetta

Spröd getost med ostronskivling, rostade hasselnötter och senapsvinägrett

Recept: Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…