Annons

Annons

Oxfärsgryta med linser och bönor

Läcker gryta som värmer lite extra om du tillsätter en tesked sambal oelek.


Annons

oxgryta

4 pers 30 min

400 g nötfärs
olja till stekning
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 morötter
¼ savojkålshuvud
300 g fast potatis
salt och peppar
7 dl kalvbuljong
1 burk stora vita bönor
1 tetraförpackning linser

Servering
bröd

1. Hetta upp lite olja i en gryta med tjock botten eller i en gjutjärnsgryta. Bryn nötfärsen på hög värme tills den får lite färg. Skala lök-
sorterna, grönsakerna och potatisen. Skär det i mindre bitar och låt fräsa med färsen några minuter. Salta och peppra.
2. Häll på buljongen och låt grytan småputtra under lock i ca 20 minuter.
3. Häll bort vätskan från bönor och linser, blanda försiktigt ner dem i grytan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera rykande varm med ett gott bröd.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…