Annons

Annons

Mustig oxfärsgryta med krutonger

Snabblagad favoriträtt! Stora frasiga krutonger toppar den mustiga grytan med färs och rotsaker.


Annons

oxfärs recept

Gör en läcker oxfärsgryta med krutonger på bara 30 minuter enligt det här enkla receptet.

• 4 pers • ca 30 min

smör till stekning
300 g oxfärs
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten palsternacka
1 morot
2 potatisar
1 stjälk blekselleri
8 dl kraftig kalvbuljong
rivet skal från 1 citron

Krutonger
3 skivor gott vitt bröd
olivolja till stekning

Topping
100 g varmrökt sidfläsk och 1 dl hackad persilja

1. Hetta upp lite smör i en stekgryta och smula ner färsen när smöret skiftar mot brunt. Det gör ingenting om bitarna av färsen är lite stora. Stek tills de får lite färg. Salta och peppra.

2. Skala och skiva lök och vitlök. Skala palsternacka, morot och potatis. Skär morot och selleri i skivor, skiva palsternackan tunt och tärna potatisen i kuber. Blanda ner alltsammans i färsen och tillsätt buljongen. Låt koka i ca 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och lite rivet citronskal.

3. Krutonger: Dela brödet i mindre bitar och stek dem lätt bruna i lite olivolja.

4. Tärna sidfläsket och knaperstek i torr panna. Servera i djupa tallrikar med krutongerna, fläsktärningarna och hackad persilja.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…