Annons

Annons

Ostknyten med rabarberchutney

Små, frasiga knyten av filodeg fyllda med camembertost som serveras tillsammans med en hemlagad rabarber-chutney. Makalöst gott!


filodegsknyten

Ostfyllda filodegspaket med rabarberchutney

Filodegsknytena kan man göra innan, häll inte på smöret förrän de ska in i ugnen bara.

● 4 pers ● 50 min

8 ark filodeg, ca 18×24 cm
8 bitar camembert à 20 g
1/2 dl smält smör
grovmalen svartpeppar
flingsalt

Chutney

1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 msk rapsolja
1 äpple
500 g färsk rabarber
25 g fint riven färsk ingefära
1 dl flytande honung
1 krm salt

Annons

1. Chutney: Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs allt lite lätt i rapsoljan. Skala äpplet och skär i små bitar. Skär rabarbern i bitar. Tillsätt i chutneyn tillsammans med ingefäran. Häll på honungen och låt småputtra på svag värme i 20–30 minuter. Smaka av med lite salt och låt svalna.

2. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut filodegen på arbetsbänken. Lägg en skiva ost på varje ark och vik ihop till ett paket. Lägg över paketen på en ugnsplåt.

3. Häll det smälta smöret över paketen, krydda lite med svartpeppar och flingsalt. Baka i ugnen ca 8 minuter. Servera rykande varma med chutneyn.

Tips!
Rabarberchutney är även god att servera till grillat fläskkött eller kyckling.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/