Annons

Annons

Ostgratinerade enchiladas med kyckling

Maxa fredagsmyset med texmex och bjud på läckert gratinerade enchiladas med krämig fyllning.


enchilladas Enchiladas med kyckling

8 st 40 min

500 g kött från grillad kyckling
2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
2–3 röda paprikor, ca 400 g
2 rödlökar
olja och smör till stekning
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 msk torkad oregano
1/2–1 tsk salt
ca 200 g krossad tomat
1 dl lagrad ost
8 tortillabröd, ca 20 cm i diam

Annons

Sås

2 dl crème fraiche
2 ägg
1 dl lagrad ost

1. Bena ur kycklingen och ta loss allt kycklingkött.

Sätt ugnen på 250°.
2. Skär lök och paprika i bitar, stek mjukt i olja och smör. Krydda och tillsätt krossad tomat, låt småputtra i 10 min. Smaka av.
3. Blanda grönsaksröran med kyckling och ost. Fördela på tortillabröden, rulla ihop och lägg med skarven neråt i en ugnsfast form.
4. Rör ihop ingredienserna till såsen och häll över tortillabröden. Tillaga klart högt upp i ugnen i 10–15 minuter.

Av Sandra Palmqvist 
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...