Annons

Annons

Ostgratinerad brysselkål

Gratinerad brysselkål med smält mozzarella och knaprig mandel... Vem har sagt att nyttigt inte också kan vara gott?


Annons

brysselkal

TESTA OCKSÅ: Krämig broccolisoppa

• 4 pers • 40 min

500 g brysselkål
rapsolja till stekning
salt och peppar
1 kula mozzarella, 125 g
2 dl grönsaksbuljong
8 salladslökar
ca 1 dl rostad sötmandel
3–4 msk kapris
rivet skal av ½ citron
1 dl hackad persilja

TESTA OCKSÅ: Svamplasagne på 30 minuter

1. Sätt ugnen på 225º.
2. Ansa och plocka bort dåliga blad från brysselkålen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i 6–8 minuter. Häll bort vattnet.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brysselkålen runt om tills den får lite stekyta. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg över kålen i en eldfast form och strö över riven mozzarella. Värm upp buljongen och häll över.
5. Tillaga i ugnen i 10–15 minuter.
6. Skär salladslöken fint och grovhacka mandeln. Ta ut formen och fördela salladslöken, mandeln, kapris, citronskal och hackad persilja över. Servera som tillbehör till en köttbit eller på buffébordet. Gott även som en liten förrätt.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…