Annons

Annons

Frasig potatisrösti

Frasigt stekta rösti är en riktig delikatess som funkar perfekt som vardagsmat. Njut dem med ostgratinerad blomkål!


ostgratinerad-blomkal'

4 pers 35 min

1 blomkålshuvud, ca 500 g
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
2 dl riven herrgårdsost
1 dl riven parmesanost
salt
malen vitpeppar

Potatisrösti
ca 600 g potatis
smör till stekning
salt och peppar

Servering
Sallad

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Ansa blomkålen och skär i mindre buketter. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Häll av vattnet.

3. Smält smöret i en ka-strull och blanda med mjölet. Tillsätt gräddmjölken och koka upp under omrörning. Blanda ner osten och rör såsen slät. Salta och peppra.

4. Lägg blomkålen i en ugnsfast form. Häll såsen över och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

5. Potatisrösti: Skala och grovriv potatisen. Hetta upp smör i en stekpanna. När smöret börjar skifta mot brunt så lägg ner små högar av den rivna potatisen. Stek tills de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Vänd och efterstek på medelvärme tills potatisen får fin färg på bägge sidor.

6. Servera röstin med blomkålen och en sallad.

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…