Annons

Annons

Parmesan- och timjanpaj

I det här pajreceptet varvas tunna skivor av squash, polkabetor och morötter i ett fint spiralmönster.


Parmesan- och timjanpaj.

Parmesan- och timjanspaj – recept

• 12 bufféport, ca 1 tim

Pajdeg

125 g smör
3 dl rågsikt eller vetemjöl
½ msk kallt vatten
½ tsk salt
1 msk torkad timjan
½ tsk mald svartpeppar

Fyllning

2 stora morötter
1 grön squash
3 polka- eller gulbetor
300 g naturell färskost
2 dl grovriven parmesanost, ca 100 g
1 msk olivolja
salt
peppar

Garnering

ev hackad färsk timjan

Annons

1. Kör snabbt ihop allt till pajdegen i en matberedare.
2. Tryck ut i en rund form ca 25 cm i diameter.
3. Låt vila i kylen i 30 
minuter.
4. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajen i 15 minuter. När pajdegen är klar, ta ut pajskalet och sänk värmen till 175°.
5. Skala alla grönsaker och skiva tunt. Använd gärna en mandolin.
6. När pajskalet svalnat, rör upp färskosten med parmesanen så den blir mjuk och fluffig. Bre röran över pajbottnen.
7. Börja sedan, från mitten och ut, att lägga grönsaksskivorna i en spiral.
8. Avsluta med att pensla olja på grönsakerna, salta och peppra. Om du vill, strössla över hackad färsk timjan. Grädda i mitten av ugnen på 175° i ca 25 minuter.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/