Annons

Annons

Örtkryddade färsbiffar

Här är vårt bästa recept på örtkryddade färsbiffar. Servera med gratinerade potatistoppar, grönkål och gräddsås med grönpeppar.


Annons

ortkryddade-farsbiffar-recept

Bjud de örtkryddade färsbiffarna med gräddsås med grönpeppar, gratinerade potatistoppar och grönkål.

Örtkryddade färsbiffar – recept

Bästa receptet på färsbiffar smaksatta med örter och senap.

• 4 pers • 45 min

600 g nötfärs
1–1 ½ dl grädde
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 dl hackade färska örter, t ex persilja, salvia, basilika
salt och peppar
smör till stekning

Potatistoppar
600 g potatis av mjölig sort
ca 1 dl grädde
½ dl rapsolja
1 dl fint riven parmesanost
2 äggulor
salt och vitpeppar

Grönkål
125 g grönkål (fint skuren utan stam)
2 msk olivolja
1–2 tsk flingsalt

Sås
1 msk grönpeppar i lag
1 dl kalvbuljong
2 dl grädde
1 tsk soja

1. Blanda färsen med grädde, äggulor, senap och örter och krydda med salt och peppar. Forma till små biffar.
2. Potatistoppar: Sätt ugnen på 175°. Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Blanda ner grädde, rapsolja, parmesanost och äggulor. Krydda med salt och malen vitpeppar. Vispa moset slätt med en ballongvisp. Klicka eller spritsa ut i kanten på en eldfast form. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
3. Grönkål: Massera in olivoljan i grönkålen med händerna och krydda med flingsalt. Baka på ugnsplåt i 8 minuter på 175°. Vänd runt kålen efter halva tiden.
4. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme tills de får en fin stekyta. Koka ur pannan med ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
5. Lägg över kål, biffar och sås i formen med potatis och värm 7–8 minuter på 225°. Servera rykande varmt.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…