Annons

Annons

Ogräspaj med chèvre

Ut och rensa ogräs och sväng ihop en paj! Kirskål behandlar du precis som spenat och den är god i både paj, muffins och omelett.


Annons

ograspaj
Kirskåls- och rödlökspaj med chèvre

● ca 10–12 pers  ● ca 30 min

+ tid i kyl och ugn

Pajdeg

ca 4 dl vetemjöl
125 g smör
en nypa flingsalt
1 ägg
6 msk iskallt vatten

Fyllning

2 rödlökar
smör till stekning
ca 60 g späda kirskålsblad
4 ägg
3 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
180 g chèvreost
1 tsk saft av citron
2 dl valnötter
honung

1. Sikta mjölet och blanda med smör och salt till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och blanda till en deg för hand eller kör snabbt i matberedare tills degen precis går ihop.

2. Platta ut degen, plasta in den med plastfolie och låt vila i kylskåpet några timmar. Gärna över natten för bästa resultat.

3. Sätt ugnen på 180° och kavla ut degen till en 1/2 cm tjock platta som täcker en stor pajform. Smörj pajformen med smör och pudra över lite mjöl så att degen inte fastnar.

4. Lägg degplattan i formen, skär av överflödig deg och pricka bottnen med en gaffel. Lägg på en bit bakplåtspapper och häll på okokta bönor eller ärter för att tynga ner degbottnen. Ställ in i frysen i 10 minuter. Förgrädda sedan i 10–15 minuter.

5. Fyllning: Skala och skiva rödlöken och stek i lite smör tills den är mjuk. Skölj kirskålen ordentligt och grovhacka den.

6. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och svartpeppar. Skär osten i små bitar och tillsätt i äggvispet. Blanda ner kirskål och rödlök och smaka av med lite citronsaft. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40–45 minuter.

7. Grovhacka valnötterna och rosta dem i en torr het stekpanna. Toppa pajen med valnötterna och ringla över lite honung.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…