Annons

Annons

Toscakaka med blandade nötter


Toscakaka med blandade nötter

* ca 12 bitar

150 g mandelmassa

150 g smör eller margarin

1 dl socker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Toscasmet

100 g smör eller margarin

1 dl socker

1/2 dl ljus sirap

2 msk vispgrädde

Annons

2 msk vetemjöl

3 dl blandade grovhackade nötter eller mandlar, t ex söt- eller pistagemandlar, hassel-, pinje- och/eller valnötter

 

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, eller klä den med bakpapper.

3. Riv mandelmassan och tillsätt matfett och socker. Rör samman till en ljus och porös massa. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

4. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och rör varsamt smeten slät.

5. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter. Ta ut kakan när den knappt är färdiggräddad. Prova med sticka.

6. Toscasmet: Mät upp alla ingredienser utom nötterna i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt nötblandningen.

7. Klicka toscasmeten över kakan och ställ in den i mitten av ugnen. Grädda i ytterligare ca 15–20 minuter, eller tills toscasmeten fått svagt gyllenbrun färg.

Bild: Ralp Månsson och Shutterstock 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/