Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaOdla pepparrot i nergrävd kruka

Får pepparrot tillfälle att bre ut sig kommer den dock att skicka ut mängder med långa rötter åt alla håll. Men det går att kontrollera pepparroten genom att plantera den i kruka.

Annons

Henrik skapar grönsakslandSätter pepparrotSteg 1 Pepparrot kan få många rötter som går att skörda under hela säsongen. Vill du ha det så bör du välja en lämplig plats åt pepparroten från början; den är svår att bli av med! En kruka med hög kant begränsar pepparrotens framfart. Ju större diameter på krukan, desto fler rötter att skörda. Genom att plantera pepparroten i en relativt smal och djup kruka ska jag se om jag kan få endast en – men betydligt kraftigare – rot.

Henrik skapar grönsakslandSätter pepparrotSteg 3. Gräv ner en hög och smal kruka och plantera pepparroten i den. Ta upp hela plantan efter cirka två veckor, klipp bort alla nybildade smårötter. Spara en kraftig rot. Plantera igen. Upprepa proceduren tills du tycker att roten är stor nog att skörda.

Henrik skapar grönsakslandSätter pepparrot Fixa lätt en smal kruka! Leta upp två plastkrukor i olika storlek. Skär bort bottnen på den större. Dra den mindre krukan igenom den stora. Jag skär bort bottnen även på den mindre krukan, men det är inte nödvändigt.

 

ATT1611-Nov-980x240Få Allers Trädgårds Nyhetsbrev
Nyhetsbrev Allers Trädgård

 

 

Ute nu!

Allers Tradgard nr 11

 

 

Gilla Allers Trädgård på Facebook

 

 

@allerstradgard på Instagram
Annons


Annons

Senaste från Allers