Annons

Annons

Nattjästa linfröbaguetter

Linfröbaguetter som får jäsa över natten – perfekta att förbereda dagen innan!


Linfröbaguette

Linfröbaguetter

Långjäsning ger extra saftiga och smakrika bröd. Det är praktiskt att kunna sätta degen en hel natt, eller dag, i förväg.

3 st

12 ½ g jäst (¼ paket)
5 dl vatten
2 tsk salt
½ dl hela linfrön
11 dl vetemjöl special

1. Smula ner jästen i en bunke. Vispa ut den med vattnet och saltet. Tillsätt linfrön och mjöl och rör ihop till jämn deg.
2. Plasta in bunken eller stoppa in den i plastpåse. Låt jäsa i kyl i 12 timmar.
3. Värm ugnen till 250°. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Använd degskrapa och vänd runt degen så den får mjöl runt om, utan att förstöra den fina luftigheten.
4. Dela degen i 6 längder. Vrid längderna om varandra två och två till baguetter och lägg på en bakpappersklädd plåt
5. Grädda i 13–15 minuter tills de fått fin färg.

Tips! Linfröbaguetterna går utmärkt att frysa.

Annons

Mer att baka

Baka mörkt bröd i långpannaBaka mörkt bröd i långpanna

fyllt-brodFyllt kransbröd med italienska smaker

dinkelfrallaNattjästa frallor med dinkel 

Av Mette Ankarloo Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/