Annons

Annons

Glutenfria scones

Få saker smakar så bra som nybakade scones! Njut dem i en helt glutenfri variant via vårt enkla recept!


glutenfria-scones-recept

• ca 8 st
3 dl fint glutenfritt mjöl
1 dl glutenfria havregryn, Semper
½ dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör eller margarin
2 dl naturell yoghurt, filmjölk eller mjölk

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Klicka ner matfettet och hacka samman till en småsmulig massa.
3. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt samman till en något kletig deg.
4. Klicka ut degen på bakpappersklädd plåt och grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Servera dem nygräddade.

Annons

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/