Annons

Annons

Parfait med nutella och rostade nötter

Vispa grädde och nutella. Låt stå i frysen och toppa sedan med rostade nötter och mörk choklad. En riktig lyxdessert.


nutellaparfait-recept

Nutellaparfait – en enkel dessert som du lagar på 10 minuter. Låt sedan stå i frysen i några timmar.

Nutellaparfait – recept

Testa också: Lättlagad dessert med päron och mintchoklad

• 6 port • 10 min 
+ några tim i frys

Testa också: Krämig chokladpaj med hallon och fikon

4 dl vispgrädde
250 g nutella, rumsvarm

Annons

Garnering
25 mörk choklad
½ dl rostade hackade hasselnötter

Testa också: Hemlagad chokladpudding

1. Vispa grädden fluffig men ej för hårt. Tillsätt nutella, vispa samman.
2. Häll smeten i små portionsformar eller i en större form. Täck över och låt stå i frys minst några timmar.
3. Ta ut parfaiten en stund före servering om den stått länge i frysen, så att den hinner temperera sig. Smält chokladen i mikro och ringla den över parfaiten. Strö över rostade hasselnötter. Du kan också bara hacka chokladen och strö över den tillsammans med hasselnötterna.

Av Maud Onnermark
Bild: Ulrika Pousette



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...