Annons

Annons

Nässelsoppa på första späda skotten


Brännnässla

Knipsa av topparna, det är de som är bäst att använda.

Nässlor

Det är viktigt att tvätta nässlorna ordentligt.

När nässlorna börjar titta fram är de som allra bäst till nässelsoppa. Använd handskar, även om de inte ”bränns” lika mycket som när det vuxit upp.
Soppan är näringsrik och nyttig, full av mineraler och vitaminer. Och oerhört god!

Nässelsoppa
Till 4 personer går det åt drygt 2 liter nässlor och 1,5 liter buljong.

Gör så här:
Skölj och rensa nässlorna noga (det kan finnas ohyra och smuts på).
Förväll i ca 5 min.
Häll av kokvattnet i en skål och och finhacka nässlorna.
Fräs smör och mjöl i en kastrull.
Tillsätt kokvattnet, nytt vatten och två buljongtärningar i kastrullen. Det ska bli ungefär 1,5 liter vätska.
Koka upp några minuter.
Lägg i nässlorna plus 1 dl sojagrädde, salt och peppar.

Servera med ägg om du vill, ett gott bröd och ost. Strö gärna över gräslöksklipp.

Ett annat härligt vårrecept hittar du här.

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…