Annons

Annons

Nässelsoppa med topping

Dags för nyttiga nässlor! Här är receptet på en härlig soppa med krämig laxtopping.


nasselsoppa

● 4 pers ● 30 min

ca 10 dl nässlor
½ knippa persilja
¼ fänkålshuvud
8 dl grönsaks- eller hönsbuljong
2 dl grädde
salt och malen vitpeppar

Topping

75 g kallrökt lax
2 salladslökar
1 dillkvist
1 kokt ägg
1 dl crème fraiche

Annons

1. Skölj nässlorna i rikligt med kallt vatten. Förväll dem i 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Lägg nässlorna i en mixer tillsammans med persilja.

2. Skär fänkålen tunt och koka upp med buljongen. Låt koka i ca 10 minuter.

3. Häll den varma buljongen i mixern. Lägg en handduk över locket och kör i gång mixern långsamt. Kör sedan på högsta fart i ca 3 minuter.

4. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädden. Låt soppan småputtra i minst 10 minuter. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

5. Topping: Strimla laxen fint, skär salladslöken tunt, finhacka dillen, grovhacka det kokta ägget och blanda samman allt med crème fraiche.

6. Servera soppan med toppingen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Anette Nilsson

Mer med nässlor!

Nässelpaj med fetaost och pinjenötter

Frallor med nässlor

Nässelplättar med löjrom



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...