Annons

Annons

Nässelpaj med fetaost

Späda nässelskott gör sig perfekt i den här härliga pajen med fetaost och pinjenötter.


nasselpaj-recept

● 6–8 pers ● 50 min

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning

10 dl nässlor (50 g)
1/2 dl rostade pinjenötter
200 g fetaost
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 krm salt

Topping

2 msk rostade pinjenötter
2 dl blandade salladsblad
olivolja

1. Sätt ugnen på 200˚. Smält smöret, blanda med mjölet och äggulan till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Klä kanterna med remsor av aluminiumfolie och förgrädda i 8 minuter.

2.  Koka upp en stor ka-strull med lättsaltat vatten. Skölj nässelbladen noga och hacka de större nässlorna. Koka dem i 5 minuter, låt rinna av och krama ur överflödig vätska.

3. Ta ut pajskalet och ta bort folieremsorna. Sänk värmen till 175˚.

4.  Lägg nässlorna, pinjenötterna och smulad fetaost i pajskalet.

5. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt och häll över. Grädda i 30–40 minuter. Låt pajen svalna något.

6. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Toppa med nötterna, salladsblad och några droppar olivolja före servering.’

Av: Mette Ankarloo
Bild: Anette Nilsson

Fler ogräs-recept!

Kirskålspaj med rödlök och chèvre

Nässelsoppa Här hittar du fler goda recept med nässlor!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…