Annons

Annons

Mustig mexikansk soppa med avokado och koriander

Kummin, chili och koriander sätter härlig smak på köttfärssoppan. Servera med bröd eller tortillachips!


Mexikans-kottfarssoppaMexikansk färssoppa

4 pers

30 min

400 g nötfärs
1 msk raps- eller olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
½ tsk chiliflakes
1 burk krossade tomater, 400 g
7 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 burk majs, 340 g
salt och peppar

Annons

Servering

1 avokado
100 g babyplommontomater
1 kruka färsk koriander

1. Fräs färsen i oljan i en gryta på medelhög värme tills den börjar brynas.

Pressa i vitlöken och fräs några sekunder.
2. Rör i resten av ingredienserna utom majsen. Koka upp och låt sedan soppan puttra under lock i 15 minuter. Rör i majsen och sjud i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera med tärnad avokado, delade tomater och korianderblad.

Av Mette Ankarloo  Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...