Annons

Annons

Mustig kikärtsgryta

Njut av en god vegetarisk rätt med denna mättande och smakrika kikärtsgryta!


Annons

kikartsgryta

Mustig kikärtsgryta

• 4 pers • 25 min

1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 msk rapsolja
1 tsk malen spiskummin
1 grönsaksbuljongtärning
400 g krossade tomater
2 burkar kikärter à 400 g
salt och peppar
75 g fetaost
1 rejäl kvist slätbladig persilja

Servering

kokt ris

1. Finhacka lök, morot, vitlök och chili. Fräs det i rapsoljan på medelvärme i ca 5 minuter tills löken mjuknat. Pudra över spiskummin och rör runt. Smula i buljongen och rör ner krossade tomater.
2. Koka upp och låt det sedan småputtra på medel/låg värme i 7 minuter.
3. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Låt dem koka med i grytan i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera grytan med smulad fetaost och hackad persilja på toppen. Ha gärna lite kokt ris till.

Tips!

Lägg chilihalvan som blev över i en flaska med raps- eller olivolja.  Efter några dagar har du en smarrig chiliolja som piffar upp allt från en hemmagjord pizza till ugnsrostade rotfrukter.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…