Annons

Annons

Musslor med jordärtskocka

Blåmusslor kokta i vitlök, grädde och vitt vin tillsammans med karamelliserad jordärtskocka. En ljuvlig förrätt!


musslor

Musslor med karamelliserad jordärtskocka

● 4 pers ● 35 min 1 nät blåmusslor

1 knippa persilja
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
2 dl grädde
salt och peppar

Jordärtskockor

200 g jordärtskocka
rapsolja till stekning
1 tsk socker
salt och peppar

Annons

1. Gör rent musslorna. Släng dem som inte stänger sig. Finhacka persiljan. 2. Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp lök och vitlök med vinet i en kastrull som rymmer musslorna. Lägg i musslorna och låt koka tills de öppnar sig, det tar 3–5 minuter. Släng de musslor som inte öppnat sig.
3. Sila ner musselspadet i en kastrull och lägg locket på musslorna.
4. Häll ner grädden i musselspadet och reducera till hälften. Tillsätt persiljan och mixa soppan slät och grön. Sila soppan en gång till, smaka av och håll varm.
5. Skala jordärtskockorna och skär i små tärningar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek tärningarna tills de börjar få färg. Pudra över sockret och smaksätt med salt och peppar.
6. Lägg över den karamelliserade jordärtskockan i varma djupa tallrikar. Fördela musslorna ovanpå och häll på soppan


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/