Annons

Annons

Mumsiga aprikos- & pistagebollar

Mumsiga aprikos- och pistagebollar med smak av citrus och kanel.


 aprikos - och pistagebollar

Aprikos- & pistagebollar

ca 30 st

300 g torkade aprikoser
1 dl lemon curd
1 dl mandelmjöl
1 tsk malen kanel
1 msk konjak (kan uteslutas)
1 ½ dl pistagenötter

Garnering

1 ½ dl pistagenötter

1. Mixa aprikoserna till mindre bitar i en matberedare. Tillsätt lemon curd och mixa ytterligare en stund till en slät massa.
2. Tillsätt mandelmjöl, kanel och eventuellt konjak. Hacka pistagenötterna och blanda ner dem.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Kör ytterligare en kort stund tills massan håller samman.
3.  Nyp bitar av smeten som du formar till runda bollar.
4. Hacka pistagenötterna till garneringen och rulla bollarna i hacket. Förvara bollarna kylskåpskallt.

Av  Irene Ingelmark Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...