Annons

Annons

Matmuffins med spenat och fetaost

Baka matiga muffins fyllda med spenat, fetaost och färsk rosmarin! Utmärkta som mellanmål eller läckra tillbehör till soppa.


matmuffins

● ca 12 st

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g smör eller margarin
2 dl matyoghurt
½ dl mjölk
2 ägg

Fyllning
1 ½ dl strimlad purjolök
2 dl hackad färsk bladspenat
1 msk margarin
75 g fetaost
1 tsk finhackad färsk rosmarin
svartpeppar

Garnering
2 msk solrosfrön
2 msk pumpakärnor
1 tsk flingsalt

1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en muffinsplåt avsedd för tolv muffins eller använd andra stabila formar.
2. Fräs purjon och spenaten i matfettet ett par minuter. Ta stekpannan från värmen och ställ åt sidan att svalna en stund.
3. Blanda de torra ingredienserna till smeten. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig massa. Blanda sist ner matyoghurt, mjölk och ägg. Arbeta snabbt samman till en smet.
4. Skeda upp smeten jämnt i muffinsformarna.
5. Smula ner fetaosten i den avsvalnade fyllningen och tillsätt rosmarin. Smaksätt med lite svartpeppar.
6. Tryck en liten fördjupning i varje muffins med mjölade fingrar. Fördela fyllningen i fördjupningarna och strö över solrosfrön och pumpakärnor. Strö sist över lite flingsalt.
7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Tips!
Klä formarna med bakpapper så slipper du smörja dem!

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…