Annons

Annons

Blåbärsmuffins med citron

Tycker du om blåbär så är det här något för dig – muffins med frisk bärsmak och en topping som blir lite krispig på ytan!


Annons

Muffins med blåbär och krämig topping recept

Stora muffins med blåbär, citron och krämig topping!

RECEPT: Glutenfria muffins

Muffins med blåbär och krämig topping – recept

Enkelt recept för dig som gillar muffins till fikat! Här med god smak av blåbär och citron samt en krämig topping.

• ca 10 st

TESTA OCKSÅ: Chokladrutor med kolasås

100 g smör el margarin
1 dl blåbär
2 ägg
1 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1/2 citron

RECEPT: Mjuk squashkaka

Swirl
1 dl crème fraiche
1 ½ msk potatismjöl
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Dessutom behövs
större muffinsformar som rymmer ca 1 dl

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna. Mixa eller krossa blåbären till en slät puré. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
3. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten, tillsätt finrivet citronskal och de mixade blåbären. Rör varsamt smeten slät. Vänd sist ner det ljumma matfettet och rör varsamt smeten slät. Klicka upp smeten i formarna.
4. Blanda samman alla ingredienserna till swirlfyllningen och fördela den ovanpå smeten. Rör om så att smeterna blandas lite slarvigt på ytan.
5. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 18–20 minuter.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…